1.12.23
Guides til lejere

Københavns julehemmeligheder

Hovedbillede

Book møde hverdage kl. 8.00—22.00

Introduktion

København er en af de bedste byer at fejre jul i. Byen emmer af hyggelig julestemning med julemarkeder, julelys og traditioner. Der er masser af muligheder for at opleve den helt rigtige julehygge.

Kongens Nytorv og i Nyhavn finder man nogle af byens fineste julemarkeder, hvor der sælges julepynt, håndværk og lækre julesmåkager. Overalt i byen er der smukke julelys og dekorationer. Danskerne elsker deres traditioner i juletiden, så der er masser af julefrokoster, julekoncerter og hyggelige juleevents. Alt i alt emmer København af julestemning.

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv er et af de mest populære og hyggelige julemarkeder i København. Markedet åbner hvert år i slutningen af november og varer helt frem til juleaften. Pladsen forvandles til et eventyrligt juleunivers med små træboder, der bugner med julepynt, håndlavede varer og lækre julespecialiteter.

Der er en fantastisk stemning på pladsen, som er pyntet op med flotte juledekorationer, lyskæder og et stort juletræ midt på pladsen. Familier, venner og turister stimler sammen om boderne for at få varmet sig på gløgg og æbleskiver, mens børnene får lidt damp af på det mobile juleværksted eller rutsjebanen. Man kan finde alt fra strikkede vanter og sokker til keramik og trælegetøj på boderne.

Det flotte Nyhavn ligger lige i nærheden, så man kan sagtens kombinere et besøg på julemarkedet med en tur langs kanalen. Selvom det er koldt, så skaber de smukt pyntede skibe og hyggelige caféer langs kajen en fantastisk stemning. Det er bestemt et besøg værd på en kold vinterdag!

Læs mere om Jul på Kongens Nytorv.

Nyhavn

Nyhavn er et af de mest populære steder at opleve julestemningen i København. Den smukke kanal er pyntet med tusindvis af lysende julekæder, som skaber en magisk atmosfære. Lige så snart mørket falder på, tændes lyskæderne og spejler sig smukt i vandet.

Langs kajen finder man boder, hvor der sælges traditionel julemad som gløgg og varme æbleskiver. Du kan nyde dem, mens du lytter til julemusikken, der spilles fra små orkestre rundt omkring. Der er en hyggelig stemning med mennesker i alle aldre, der nyder julens komme.

Sejl ned ad kanalen om aftenen på en af de små både for at opleve lyskæderne fra vandsiden. Det er virkelig stemningsfuldt at se de smukt pyntede bygninger genspejlet i vandet sammen med de tusindvis af lys. Nyhavn er et must-see for alle juleelskere!

Du kan finde en guide til de bedste julemarkeder i København her.

Tivoli

Tivoli er et magisk sted at besøge i juletiden. Haven er pyntet op med julebelysning og juletræer, der skinner i de smukkeste farver. Der er også et hyggeligt julemarked, hvor man kan købe håndlavede julegaver og nyde en kop varm julebryg eller gløgg.

Læs mere på Tivolis hjemmeside.

Selvom det er vinter, kører mange af forlystelserne stadig. Man kan få adrenalinet til at pumpe med en tur i rutsjebanen Rutschebanen eller den ikoniske karrusel Galathea. Om aftenen er Tivoli specielt smukt oplyst med tusindvis af julelys. Det er bestemt et besøg værd, hvis man vil opleve den ægte julestemning i København.

Museer

Museerne i København er et populært udflugtsmål i juletiden, især hvis man har børn med. På Nationalmuseet kan man opleve julehygge og traditioner i en levendegjort julestue fra 1800-tallet, hvor der fortælles historier fra gamle dage.

På Designmuseum Danmark kan børn og voksne prøve kræfter med forskellige juleaktiviteter og kreative værksteder, såsom at lave julepynt og julegaver.

Også Arbejdermuseet byder på masser af julestemning med bl.a. juledekorationer, julemad og -drikke i caféen samt julekoncerter og foredrag i løbet af december måned En sjov juletradition er desuden at tage børnene med på Glyptotekets julelege, hvor man kan prøve at støbe figurer i gips ligesom datidens kunstnere gjorde det.

Så uanset om man er til hyggelige juletraditioner, kreativt juleværksted eller bare et afbræk fra julehandlen, er der masser af muligheder på byens museer.

Strøget

Strøget er Københavns mest berømte shoppinggade og en af Europas længste gågader med masser af butikker fra budgetvenlige kæder til eksklusive mærkevarebutikker.

Vi synes: Juletid er den bedste tid at opleve stemningen på Strøget, da gaden er pyntet op med julelys, guirlander og juletræer.

Butikkerne har pyntet deres vinduer flot op, og der er julemarkeder flere steder langs gaden. Det er en fornøjelse at gå en tur på Strøget og se på de mange flotte juleudsmykninger i butikkerne.

Mange butikker har juletilbud og rabatter, så det er også et godt tidspunkt at gøre et godt juleindkøb. Der er noget for enhver smag og pengepung.

Julefrokost

København byder på mange gode restauranter, hvor man kan holde en klassisk julefrokost med venner eller kollegaer. Her er et udpluk af nogle af de bedste steder at holde julefrokost i København:

Restaurant Nyboder er et godt valg, hvis man gerne vil have den ægte Morten Korch stemning med danske retter på menuen. Man kan booke julefrokost her med rabat via Earlybird.

Tivoli er et oplagt sted at holde julefrokost, da man her både kan nyde traditionel julefrokost i de smukt pyntede gamle sale og bagefter tage en tur rundt i den stemningsfulde juleudsmykning i Tivoli (https://spiseliv.dk/artikel/klassisk-julefrokost-i-koebenhavn).

Restaurant Aamanns byder på en lækker moderne fortolkning af den klassiske julefrokost med fokus på kvalitetsråvarer. Her kan man nyde julestemning og hygge kombineret med gastronomiske oplevelser. Vi ELSKER stemningen og maden på netop Aamanns! Du kan læse mere om jul på Aamanns på restaurantens hjemmeside.

Det Lille Apotek i det charmerende hjerte af Indre By og de små gamle gader. Efter sigende Københavns ældste restaurant! Og et populært sted at holde julefrokost. Her kan man nyde den traditionsrige julefrokost i historiske omgivelser. Læs mere på restaurantens hjemmeside lige her.

Overnatning

Der er mange muligheder for hyggelige steder at overnatte i København i juletiden.

Hotel Kong Arthur har julestemning og julehygge med smukke dekorationer og julegløgg. De har også julepakker, hvor du kan opleve jul i København.

Mit Ophold tilbyder mange gode rabatter til hyggelige værelser og faciliteter under dit juleophold. Du kan nyde julen i København og bo centralt (og til gode priser).

Generelt er der mange hoteller i indre by, som pynter op og skaber julestemning. Mange steder har også julemenuer og -arrangementer. Så det er værd at undersøge de forskellige hotellers juletilbud.

Det er bare med at få nydt julen (mens den er her)

København byder på masser af hyggelige og stemningsfulde juleoplevelser. Der er både traditionelle julemarkeder og mere moderne juleevents.

Kongens Nytorv finder man et klassisk julemarked med boder, der sælger julepynt, gaver og lækre sager. Markedet har en fantastisk beliggenhed ved Nyhavn.

I Tivoli kan man opleve den flotte juleudsmykning og hyggelige julestemning. Her er der masser af julekoncerter og shows. Børnene kan besøge Nissernes Postkontor og møde julemanden.

strøget er der flere steder juleudsmykning og lys. Butikkerne har åbent til sen aften, så man kan nyde en hyggelig juleshopping.

Uanset om man er til traditionel julehygge eller moderne juleoplevelser, så byder København på noget for enhver smag. Her kan man virkelig komme i den rette julestemning.

Lej din lejlighed ud i København. Vi hjælper dig.

Guides og viden til din boligudlejning.