12.3.24
Udlejning

Udlejning af lejlighed på Amager: Sådan gør du

Hovedbillede

Book møde hverdage kl. 8.00—22.00

Vil du leje din bolig ud på Amager? Med sin nærhed til både centrum og rekreative områder som Amager Strandpark, tiltrækker Amager en bred vifte af lejere, fra studerende til familier og professionelle. Som udlejer er det vigtigt at forstå, hvad der gør Amager og København i sin helhed så attraktivt, da dette kan hjælpe dig med at markedsføre din lejlighed mere effektivt.

Formål med blogindlægget

Formålet med dette blogindlæg er at guide dig gennem processen med at udleje din lejlighed på Amager. Vi vil dække alt fra forberedelse af lejligheden til markedsføring og valg af den rette lejer. Ved at følge disse trin kan du sikre en problemfri udlejningsproces og maksimere din indtjening.

Kend lokalmarkedet

At kende lokalmarkedet er afgørende for succesfuld udlejning. På Amager kan lejepriserne variere betydeligt afhængigt af faktorer som beliggenhed, størrelse og stand. Gør dig bekendt med de aktuelle markedspriser ved at undersøge lignende lejligheder i området. Dette vil give dig en realistisk idé om, hvad du kan forvente at få i husleje, og hjælpe dig med at sætte en konkurrencedygtig pris.

"Forståelse af lejeboligmarkedet på Amager er nøglen til en succesfuld udlejningsproces."

Efterspørgsel og prisniveauer

Analyse af efterspørgsel på Amager

Efterspørgslen efter lejeboliger på Amager er høj, hvilket skyldes områdets attraktive beliggenhed og gode faciliteter. Amager er populært blandt både studerende, unge professionelle og familier, hvilket skaber en bred målgruppe for udlejere. For eksempel er nærheden til Københavns Universitet og IT-Universitetet en stor fordel for studerende, mens familier tiltrækkes af de mange grønne områder og gode skoler i København.

Huslejepriser på Amager

Lejepriserne på Amager varierer afhængigt af lejlighedens størrelse, stand og beliggenhed. For en etværelses lejlighed kan du forvente en gennemsnitlig månedlig husleje på omkring 8.000-10.000 DKK. To- og treværelses lejligheder ligger typisk i prislejet 12.000-15.000 DKK pr. måned. Det er vigtigt at prissætte din lejlighed realistisk for at tiltrække de rette lejere og undgå lange perioder uden lejeindtægt.

Indre Amager

Indre Amager, som inkluderer områder som Islands Brygge og Amagerbro, er blandt de mest eftertragtede dele af bydelen på grund af sin nærhed til centrum af København. Islands Brygge er kendt for sin moderne arkitektur, havnebad og nærhed til centrum. Her kan du forvente højere huslejepriser sammenlignet med andre dele af Amager. For eksempel:

 • Etagers lejligheder: En etværelses lejlighed kan koste mellem 10.000 og 12.000 DKK pr. måned.
 • To- og treværelses lejligheder: Priserne ligger typisk mellem 15.000 og 18.000 DKK pr. måned.
 • Fireværelses lejligheder: For større lejligheder kan huslejen være mellem 20.000 og 25.000 DKK pr. måned, afhængigt af stand og faciliteter.

Amagerbro

Amagerbro er en anden populær del af Indre Amager, kendt for sin blanding af gamle og nye bygninger, samt et rigt kulturliv. Huslejepriserne her er lidt lavere end på Islands Brygge, men stadig relativt høje:

 • Etagers lejligheder: En etværelses lejlighed koster typisk mellem 8.000 og 10.000 DKK pr. måned.
 • To- og treværelses lejligheder: Priserne ligger mellem 12.000 og 15.000 DKK pr. måned.
 • Fireværelses lejligheder: For større lejligheder kan huslejen være mellem 15.000 og 20.000 DKK pr. måned.

Ørestad

Ørestad er et nyere udviklingsområde på Amager, kendt for sin moderne arkitektur og gode infrastruktur. Området tiltrækker mange unge professionelle og familier på grund af de mange nye boliger og faciliteter som skoler, indkøbscentre og metroforbindelser. Huslejepriserne her er også høje, men ofte lidt mere overkommelige end på Islands Brygge:

 • Etagers lejligheder: En etværelses lejlighed kan koste mellem 9.000 og 11.000 DKK pr. måned.
 • To- og treværelses lejligheder: Priserne ligger typisk mellem 13.000 og 16.000 DKK pr. måned.
 • Fireværelses lejligheder: For større lejligheder kan huslejen være mellem 18.000 og 23.000 DKK pr. måned.

Sydamager

Sydamager, som inkluderer områder som Sundby og Kastrup, tilbyder mere overkommelige lejepriser sammenlignet med Indre Amager og Ørestad. Dette område er populært blandt familier og dem, der søger mere plads for pengene:

 • Etagers lejligheder: En etværelses lejlighed koster typisk mellem 7.000 og 9.000 DKK pr. måned.
 • To- og treværelses lejligheder: Priserne ligger mellem 10.000 og 13.000 DKK pr. måned.
 • Fireværelses lejligheder: For større lejligheder kan huslejen være mellem 14.000 og 18.000 DKK pr. måned.

Konkrete eksempler

For at illustrere forskellene kan vi se på nogle konkrete eksempler:

 • Islands Brygge: En moderne toværelses lejlighed på 80 m² med udsigt over havnen kan koste omkring 16.000 DKK pr. måned.
 • Amagerbro: En ældre treværelses lejlighed på 90 m² tæt på Amagerbrogade kan koste omkring 14.000 DKK pr. måned.
 • Ørestad: En nyopført fireværelses lejlighed på 110 m² med altan og adgang til fællesfaciliteter kan koste omkring 22.000 DKK pr. måned.
 • Sundby: En rummelig treværelses lejlighed på 100 m² i et roligt område kan koste omkring 12.000 DKK pr. måned.
"Huslejepriserne på Amager varierer betydeligt afhængigt af beliggenhed, med Islands Brygge og Ørestad som de dyreste områder."

Sammenligning med andre dele af København

Sammenlignet med andre dele af København, som f.eks. Østerbro og Vesterbro, tilbyder Amager ofte mere overkommelige lejepriser, samtidig med at det bevarer en høj livskvalitet. Dette gør Amager til et attraktivt valg for lejere, der ønsker at bo tæt på centrum uden at betale de højeste priser. Som udlejer giver dette dig en fordel, da du kan tiltrække lejere, der søger en balance mellem pris og beliggenhed.

"Høj efterspørgsel og konkurrencedygtige lejepriser gør Amager til et attraktivt område for både lejere og udlejere."

Oversigt

 • Høj efterspørgsel efter lejeboliger på Amager.
 • Gennemsnitlige lejepriser: 8.000-10.000 DKK for etværelses, 12.000-15.000 DKK for to- og treværelses, 15.000 til 23.000 kr. for gode lejligheder på 4 værelser.
 • Attraktivt for yngre lejere, singler og børnefamilier. Men helt generelt er Amager blevet meget mere populært som område i de seneste 10-15 år.
 • God balance mellem pris og beliggenhed i København tiltrækker mange lejere.

Markedsføring af din lejlighed

Effektive strategier

For at sikre en hurtig og succesfuld udlejning af din lejlighed på Amager, er det vigtigt at anvende effektive markedsføringsstrategier. Start med at identificere din målgruppe – er det studerende, unge professionelle eller familier? Når du har en klar idé om, hvem du vil tiltrække, kan du tilpasse din markedsføring derefter. For eksempel, hvis du ønsker at tiltrække studerende, kan du fremhæve nærheden til universiteter og offentlig transport.

Brug af boligportaler og sociale medier

Boligportaler som BoligPortal, Lejebolig.dk og DBA er essentielle værktøjer til at nå ud til potentielle lejere. Opret en detaljeret annonce med alle relevante oplysninger om din lejlighed, herunder størrelse, antal værelser, husleje og faciliteter. Sociale medier som Facebook og Instagram kan også være effektive platforme til at markedsføre din lejlighed i København. Opret opslag i relevante grupper og brug hashtags som #lejeboligAmager og #lejlighedKøbenhavn for at øge synligheden.

Professionelle billeder og tiltrækkende beskrivelser

Billeder er ofte det første, potentielle lejere ser, så det er afgørende at tage professionelle billeder, der viser din lejlighed fra sin bedste side. Sørg for, at lejligheden er ren og ryddelig, og tag billeder i godt lys. Overvej at hyre en professionel fotograf for at få de bedste resultater. Når det kommer til beskrivelsen, skal du være præcis og informativ. Fremhæv unikke fordele ved din lejlighed, såsom en stor altan, moderne køkken eller nærhed til grønne områder. En god beskrivelse kan gøre en stor forskel i at tiltrække de rette lejere.

"Professionelle billeder og en præcis, tiltrækkende beskrivelse er nøglen til at tiltrække de rette lejere til din lejlighed på Amager."

Tips og tricks til at beskrive og vise fordelene ved at bo på Amager

Tekster

Når du skriver en annonce for din lejlighed, er det vigtigt at være både informativ og engagerende. Her er nogle konkrete tips til, hvordan du kan gøre dette:

 • Fremhæv nærliggende attraktioner: "Din nye lejlighed ligger kun få minutter fra Amager Strandpark, hvor du kan nyde en dag ved stranden, gå en tur langs vandet eller deltage i vandsportsaktiviteter."
 • Beskriv lokalsamfundet: "Oplev den unikke 'Amager-stemning' med hyggelige caféer, lokale markeder og et stærkt fællesskab, mens du bor super tæt på centrum af København. Her vil du føle dig hjemme fra dag ét."
 • Nævn transportmuligheder: "Med metrostationen kun 5 minutters gang fra din dør, kan du være i Københavns centrum på under 10 minutter, hvilket gør det nemt at nyde alle de kulturelle tilbud i København. Perfekt for pendlere og bylivselskere."

Billeder

Billeder er ofte det første, potentielle lejere ser, så det er vigtigt at tage billeder, der virkelig viser fordelene ved at bo på Amager:

 • Naturskønne omgivelser: Tag billeder af Amager Fælled og Amager Strandpark i godt lys. Vis både de åbne naturområder og de rekreative faciliteter.
 • Lokale hotspots: Inkluder billeder af populære caféer, restauranter og markeder i området. Dette giver en fornemmelse af det lokale liv.
 • Transport: Tag billeder af den nærmeste metrostation og eventuelt cykelstier eller busstoppesteder for at vise de gode transportmuligheder.

Video

En kort video kan være en effektiv måde at give potentielle lejere en virtuel rundvisning i området og lejligheden:

 • Introduktion: Start med en kort introduktion, hvor du nævner de vigtigste fordele ved at bo på Amager.
 • Området: Vis klip af Amager Fælled, Amager Strandpark og lokale faciliteter. Brug en drone for at få flotte oversigtsbilleder.
 • Transport: Inkluder klip af metrostationen og andre transportmuligheder. Vis, hvor nemt det er at komme til og fra området.
 • Lejligheden: Afslut med en rundvisning i selve lejligheden. Vis alle værelser og fremhæv særlige features som en altan, moderne køkken eller udsigt.

Eksempel på en tekstbeskrivelse

"Velkommen til din nye lejlighed på Amager! Her får du det bedste af begge verdener – tæt på naturen og kun få minutter fra Københavns pulserende centrum. Nyd en morgentur i Amager Fælled, en eftermiddag ved Amager Strandpark, og afslut dagen med en kop kaffe på en af de lokale caféer. Med metrostationen lige om hjørnet er det nemt at komme rundt, uanset om du skal på arbejde, studere eller bare udforske byen. Denne lejlighed tilbyder ikke kun et hjem, men en livsstil."

"Brug engagerende tekster, flotte billeder og informative videoer for at vise de unikke fordele ved at bo på Amager."

Gør liggetiden kort for din bolig på Amager

Gør din lejlighed mere attraktiv

For at tiltrække de bedste lejere er det vigtigt at gøre din lejlighed så attraktiv som muligt. Start med at sikre, at lejligheden er lys og indbydende. Mal væggene i lyse, neutrale farver, og sørg for, at alle rum er godt oplyste. Overvej at tilføje moderne og funktionelle møbler, hvis du udlejer møbleret. Små detaljer som friske blomster eller stilfulde dekorationer kan også gøre en stor forskel i førstehåndsindtrykket.

Renoverings- og vedligeholdelsesråd

En velholdt lejlighed er mere attraktiv for potentielle lejere og kan også retfærdiggøre en højere husleje. Overvej mindre renoveringer som at opdatere køkkenet med nye hvidevarer eller modernisere badeværelset med nye armaturer. Regelmæssig vedligeholdelse er også vigtig – sørg for, at alle installationer fungerer korrekt, og at der ikke er nogen synlige skader eller slid. En nymalet lejlighed med velholdte gulve og vinduer vil altid tiltrække flere interesserede lejere.

Fastsæt en konkurrencedygtig lejepris

At fastsætte den rette lejepris er afgørende for at tiltrække lejere hurtigt og undgå tomgang. Gør en grundig markedsundersøgelse for at finde ud af, hvad lignende lejligheder i området lejes ud for. Overvej faktorer som beliggenhed, størrelse, stand og faciliteter. Hvis din lejlighed har ekstra fordele som en altan, moderne køkken eller adgang til fællesfaciliteter, kan du tillade dig at sætte en lidt højere pris. Vær dog realistisk – en for høj pris kan afskrække potentielle lejere og resultere i længere perioder uden lejeindtægt.

"En velholdt lejlighed og en konkurrencedygtig lejepris er nøglen til at tiltrække de bedste lejere på Amager."

Juridiske og praktiske overvejelser

Vigtige juridiske aspekter

Når du udlejer din lejlighed på Amager, er det afgørende at have styr på de juridiske aspekter for at undgå fremtidige problemer. Sørg for at sætte dig ind i lejeloven, som regulerer forholdet mellem udlejer og lejer. Dette inkluderer regler om opsigelsesvarsler, vedligeholdelsespligter og lejeforhøjelser. Det er en god idé at konsultere en advokat eller en ejendomsmægler, der kan hjælpe dig med at navigere i de juridiske krav og sikre, at du overholder alle regler.

Lejekontrakter, depositum og husleje

En skriftlig lejekontrakt er et must for at beskytte både dig og din lejer, når du udlejer din bolig i København. Kontrakten skal indeholde alle væsentlige oplysninger som husleje, depositum, lejeperiode og vedligeholdelsesansvar. Depositum må maksimalt udgøre tre måneders husleje og fungerer som sikkerhed for eventuelle skader eller manglende betalinger. Sørg for, at huslejen er klart defineret i kontrakten, og at der er enighed om betalingsmetoder og forfaldsdatoer. Det kan også være nyttigt at inkludere en klausul om årlige huslejestigninger, hvis dette er relevant.

Forsikring og skatteforhold

Forsikring er en vigtig overvejelse, når du udlejer din lejlighed. Sørg for, at din ejendomsforsikring dækker udlejning, og overvej at anbefale din lejer at tegne en indboforsikring. Dette kan beskytte begge parter i tilfælde af skader eller uheld. Skatteforhold er en anden vigtig faktor. Lejeindtægter skal indberettes til SKAT, og du bør være opmærksom på de skattemæssige konsekvenser af at udleje din bolig. Overvej at konsultere en revisor for at få rådgivning om, hvordan du bedst håndterer skatteforholdene.

"En grundig forståelse af juridiske krav, korrekt udformede lejekontrakter og opmærksomhed på forsikring og skatteforhold er afgørende for en problemfri udlejningsproces."

Er du klar til at påbegynde din udlejning på Amager?

De vigtigste pointer

I dette blogindlæg har vi gennemgået de væsentlige aspekter ved udlejning af din lejlighed på Amager. Vi har set på, hvordan du kan analysere efterspørgsel og prisniveauer, markedsføre din lejlighed effektivt, fremhæve fordelene ved at bo på Amager, optimere din lejlighed for at tiltrække lejere, og tage højde for juridiske og praktiske overvejelser. Ved at følge disse råd kan du sikre en problemfri udlejningsproces og maksimere din indtjening.

Brug de præsenterede strategier

Vi opfordrer dig til at anvende de strategier og tips, vi har præsenteret. Start med at gøre din lejlighed mere attraktiv gennem små renoveringer og vedligeholdelse. Brug professionelle billeder og engagerende beskrivelser i dine annoncer, og vær opmærksom på at fastsætte en konkurrencedygtig lejepris. Husk også at have styr på de juridiske aspekter og forsikringer for at beskytte både dig og din lejer.

Kontakt eksperter for yderligere hjælp

Hvis du har brug for yderligere hjælp eller rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte os i Copenhagen Quarters. Vi kan hjælpe dig med hele udlejningsprocessen fra A til Z. Brug også advokater og revisorer som kan give dig den nødvendige vejledning og sikre, at du overholder alle regler i forhold til lejeloven og skat. Tøv ikke med at søge professionel hjælp for at få mest muligt ud af din udlejning.

"Brug de præsenterede strategier og søg professionel hjælp for at sikre en succesfuld udlejning af din lejlighed på Amager."
Lej din lejlighed ud i København. Vi hjælper dig.

Guides og viden til din boligudlejning.