23.1.24
Stand og indretning

Sådan udlejer du en møbleret lejlighed

Hovedbillede

Book møde hverdage kl. 8.00—22.00

En attraktiv indretning kan gøre en stor forskel i, hvor hurtigt du finder en lejer, og hvor tilfreds lejeren vil være med boligen. I dette blogindlæg vil vi give dig konkrete tips til, hvordan du bedst kan indrette og vedligeholde din lejlighed, så den fremstår attraktiv og holdbar. Fra valg af neutrale farver og funktionelle møbler til effektive vedligeholdelsesstrategier – her er alt, du behøver at vide for at optimere din møblerede lejlighed og sikre en god lejeoplevelse for begge parter.

Indretning og vedligeholdelse: Sådan gør du din lejlighed super attraktiv

Når du udlejer en møbleret lejlighed i København, er det afgørende at skabe en indbydende og funktionel bolig, der appellerer til potentielle lejere og kan sikre en optimal husleje for dig som udlejer. En attraktiv indretning kan gøre en stor forskel i, hvor hurtigt du finder en lejer, og hvor tilfreds lejeren vil være med boligen. Her er nogle konkrete tips til, hvordan du kan indrette og vedligeholde din lejlighed på bedste vis.

For at gøre din lejebolig attraktiv for en bred målgruppe, bør du vælge neutrale farver og funktionelle møbler. Neutrale farver som hvid, grå og beige skaber en lys og rummelig atmosfære, der appellerer til de fleste. Overvej at male væggene i en lys farve og vælge møbler i enkle, tidløse designs. Dette gør det nemmere for lejeren at forestille sig at bo i lejligheden og tilføje deres personlige præg.

Funktionelle og pladsbesparende møbler

Når du udlejer en møbleret lejlighed i København, er det vigtigt at vælge møbler, der er både funktionelle og pladsbesparende. Dette er især relevant i mindre lejligheder, hvor hver kvadratmeter tæller. For eksempel kan en sovesofa i stuen give ekstra soveplads uden at optage for meget plads. Et spisebord med udtræksplader kan være en god løsning, hvis der er begrænset plads i køkkenet. Ved at investere i praktiske møbler kan du skabe en mere attraktiv og komfortabel bolig for dine lejere. Her er nogle konkrete eksempler, tips og tricks til, hvordan du kan optimere din lejlighed med funktionelle møbler.

Sovesofaer: Stor fleksibilitet

En sovesofa er en af de mest alsidige møbler, du kan vælge til din lejlighed. Den fungerer som en komfortabel sofa om dagen og kan nemt omdannes til en seng om natten. Dette er ideelt, hvis lejligheden har begrænset plads og du ønsker at tilbyde ekstra soveplads uden at optage for meget gulvplads.

 • Eksempel: Vælg en sovesofa med indbygget opbevaring under sædet. Dette giver ekstra plads til opbevaring af sengetøj, puder og tæpper, hvilket hjælper med at holde lejligheden ryddelig.
 • Tip: Sørg for, at sovesofaen er nem at folde ud og sammen igen. Dette gør det mere bekvemt for lejeren at skifte mellem sofa- og sengemodus.

Udtræksborde: Smarte spiseløsninger

Et spisebord med udtræksplader er en fremragende løsning til små køkkener eller spisestuer. Disse borde kan nemt udvides, når der er behov for ekstra spiseplads, og foldes sammen igen for at spare plads.

 • Eksempel: Vælg et udtræksbord, der kan forlænges fra en lille to-personers bord til et større bord, der kan rumme op til seks personer. Dette giver fleksibilitet til både hverdagsbrug og gæstebesøg.
 • Tip: Kombiner udtræksbordet med stabelbare eller foldbare stole, som nemt kan opbevares, når de ikke er i brug.

Multifunktionelle møbler: Flere funktioner i ét

Multifunktionelle møbler kan hjælpe med at maksimere pladsen i din lejlighed ved at kombinere flere funktioner i ét møbel. Dette er især nyttigt i små lejligheder, hvor pladsen er begrænset.

 • Eksempel: En skænk med indbygget skrivebord kan fungere som både opbevaringsenhed og arbejdsstation. Dette er ideelt for lejere, der arbejder hjemmefra.
 • Tip: Overvej også møbler som en ottoman med opbevaringsplads indeni eller en reol, der kan bruges som rumdeler for at skabe separate områder i en åben planløsning.

Vægmonterede løsninger: Udnyt ellers uudnyttet plads

Vægmonterede møbler og opbevaringsløsninger kan hjælpe med at frigøre gulvplads og skabe en mere åben og rummelig atmosfære i lejligheden.

 • Eksempel: Installer vægmonterede hylder i køkkenet til opbevaring af køkkenredskaber og krydderier. Dette frigør bordplads og gør det nemmere at holde køkkenet organiseret.
 • Tip: Brug vægmonterede skriveborde i soveværelset eller stuen for at skabe en kompakt arbejdsstation, der ikke optager gulvplads.

Foldbare og stabelbare møbler: Nem opbevaring

Foldbare og stabelbare møbler er ideelle til små lejligheder, da de nemt kan opbevares, når de ikke er i brug. Dette giver lejeren fleksibilitet til at tilpasse rummet efter behov.

 • Eksempel: Foldbare spisebordsstole kan nemt opbevares i et skab eller under sengen, når de ikke er i brug. Dette giver ekstra siddepladser, når der er gæster, uden at optage værdifuld plads til daglig.
 • Tip: Vælg stabelbare stole og borde, der kan stables oven på hinanden for at spare plads. Dette er især nyttigt i små altaner eller terrasser.

Ved at vælge funktionelle og pladsbesparende møbler kan du helt generelt optimere din møblerede lejlighed i København for maksimal komfort og fleksibilitet. Dette gør din lejlighed mere attraktiv for potentielle lejere og hjælper med at skabe en mere behagelig og praktisk bolig.

"Funktionelle og pladsbesparende møbler kan gøre din lejlighed mere attraktiv og komfortabel for lejere, samtidig med at du udnytter hver kvadratmeter optimalt."

Vedligeholdelse af møblementet

Vedligeholdelse af møbler og inventar er afgørende for at forlænge deres levetid og holde dem præsentable. Regelmæssig rengøring og pleje kan gøre en stor forskel. For eksempel bør du støvsuge polstrede møbler jævnligt og bruge møbelrens for at fjerne pletter. Træmøbler kan have gavn af en årlig behandling med træolie for at bevare deres glans og forhindre udtørring.

Praktiske løsninger kan også hjælpe med at gøre vedligeholdelsen lettere. Vælg møbler og indretningsgenstande, der er nemme at vedligeholde. For eksempel kan du vælge sofaer med aftagelige og vaskbare betræk, så de nemt kan rengøres. Køb møbler i materialer, der er slidstærke og nemme at rengøre, som læder eller mikrofiber. Overvej også at investere i kvalitetsmøbler, der kan tåle daglig brug og stadig se godt ud efter flere år.

En anden praktisk løsning er at vælge indretningsgenstande, der kan udskiftes uden større omkostninger. For eksempel kan du bruge billige, men stilfulde lamper, puder og tæpper, der nemt kan udskiftes, hvis de bliver slidte eller beskadigede. Dette giver dig mulighed for at opdatere lejlighedens udseende uden at skulle investere i dyre møbler.

Her er nogle konkrete ideer, tips og tricks til, hvordan du kan gøre dette.

Udskiftelige tekstiler

Tekstiler som puder, tæpper og gardiner kan hurtigt ændre udseendet af et rum og give det et nyt liv. Vælg neutrale møbler og brug farverige eller mønstrede tekstiler til at tilføje personlighed og stil. Når disse tekstiler bliver slidte eller umoderne, kan du nemt og billigt udskifte dem.

 • Puder: Invester i flere sæt pudebetræk, som du kan skifte ud efter sæson eller når de bliver slidte. Puder med aftagelige betræk er nemme at vaske og vedligeholde.
 • Tæpper: Brug tæpper til at definere forskellige områder i lejligheden, som under sofabordet eller spisebordet. Vælg tæpper, der er nemme at rengøre, og overvej at have et par ekstra tæpper på lager, så du hurtigt kan udskifte dem, hvis de bliver beskadigede.
 • Gardiner: Gardiner kan også nemt udskiftes og kan ændre hele rummets atmosfære. Vælg gardiner i neutrale farver for et tidløst look, eller skift dem ud med mere farverige eller mønstrede gardiner for at opdatere stilen.

Belysning

Belysning spiller en stor rolle i, hvordan en lejlighed føles og ser ud. Brug billige, men stilfulde lamper, der nemt kan udskiftes, hvis de går i stykker eller bliver umoderne.

 • Bordlamper og Gulvlamper: Disse kan nemt flyttes rundt og udskiftes. Vælg lamper med enkle designs, der passer til forskellige indretningsstile.
 • Loftlamper: Overvej at bruge standard fatninger, så du nemt kan skifte lampeskærme eller selve lampen uden at skulle ændre installationen.
 • LED-pærer: Brug LED-pærer, der har en længere levetid og er mere energieffektive. De fås i forskellige farvetemperaturer, så du kan skabe den ønskede atmosfære i hvert rum.

Dekorative elementer

Små dekorative elementer kan gøre en stor forskel i, hvordan en lejlighed præsenterer sig. Vælg genstande, der er nemme at udskifte og vedligeholde.

 • Vægkunst: Brug rammer med udskiftelige billeder eller plakater. Dette giver dig mulighed for at ændre vægdekorationerne uden at skulle købe nye rammer hver gang.
 • Planter: Grønne planter kan friske ethvert rum op. Vælg nemme stueplanter som sukkulenter eller fredsliljer, der kræver minimal vedligeholdelse. Brug billige, men stilfulde potter, som nemt kan udskiftes.
 • Små Dekorative Genstande: Brug vaser, skåle og andre små dekorative genstande til at tilføje personlighed til rummet. Disse kan nemt udskiftes, hvis de bliver beskadigede eller umoderne.

Møbler med udskiftelige dele

Overvej møbler, der har udskiftelige dele, som betræk eller puder. Dette gør det nemt at opdatere møblerne uden at skulle købe nye.

 • Sofaer med Aftagelige Betræk: Vælg sofaer, hvor betrækket kan tages af og vaskes eller udskiftes. Dette gør det nemt at holde sofaen ren og frisk.
 • Spisebordsstole med Udskiftelige Sædehynder: Stole med udskiftelige sædehynder kan nemt opdateres ved at skifte hynderne ud, hvis de bliver slidte eller beskadigede.

Ved at vælge indretningsgenstande, der nemt kan udskiftes, kan du generelt holde din møblerede lejlighed frisk og indbydende uden at skulle investere i dyre møbler. Dette gør det lettere at tiltrække og fastholde lejere, samtidig med at du holder vedligeholdelsesomkostningerne nede.

"Ved at vælge udskiftelige indretningsgenstande kan du nemt opdatere din lejlighed og holde den attraktiv for potentielle lejere uden at sprænge budgettet."

Start udlejningsprocessen af din møblerede lejlighed

Før du begynder udlejningsprocessen, er det vigtigt at forstå det lokale marked og de regler, der gælder for udlejning af møblerede lejligheder i København. Undersøg, hvad lignende møblerede lejligheder i dit område bliver udlejet for. Brug platforme som BoligPortal, Lejebolig.dk og DBA til at få en fornemmelse af prisniveauet. Dette vil hjælpe dig med at fastsætte en konkurrencedygtig lejepris.

Fastsæt en realistisk husleje

Når du har en idé om markedet, skal du fastsætte en lejepris. Overvej følgende faktorer:

 • Beliggenhed: Er lejligheden centralt beliggende eller i et populært kvarter?
 • Størrelse og Antal Værelser: Hvor mange kvadratmeter og værelser har lejligheden?
 • Faciliteter: Har lejligheden moderne faciliteter som opvaskemaskine, vaskemaskine, internet osv.?
 • Møbleringens Kvalitet: Er møblerne nye og af høj kvalitet, eller er de ældre og mere slidte?

Eksempel: Hvis lignende lejligheder i dit område udlejes for 10.000 kr. om måneden, og din lejlighed har ekstra faciliteter som en altan og nyere møbler, kan du muligvis sætte din lejligheds husleje lidt højere, fx 11.000 kr. om måneden.

Beslut hvilke møbler og faciliteter der skal inkluderes

Overvej nøje, hvilke møbler og faciliteter du vil inkludere i lejemålet. En fuldt møbleret lejlighed bør som minimum indeholde:

 • Soveværelse: Seng, natbord, garderobeskab
 • Stue: Sofa, sofabord, TV, reol
 • Køkken: Spisebord, stole, køkkenudstyr (gryder, pander, bestik)
 • Badeværelse: Spejl, opbevaringsløsninger

Eksempel: Hvis din lejlighed har en lille altan, kan det være en god idé at inkludere et lille cafésæt (bord og to stole) for at gøre det mere attraktivt.

Lav en detaljeret inventarliste

En detaljeret inventarliste er et uundværligt redskab, når du udlejer en møbleret lejlighed i København. Den hjælper både dig og lejeren med at holde styr på, hvad der følger med lejemålet, og sikrer, at der ikke opstår tvister om manglende eller beskadigede genstande ved ind- og udflytning. Her er nogle konkrete eksempler og tips til, hvordan du kan lave en omfattende og præcis inventarliste.

Møbler: Specifikationer og tilstand

Når du laver en inventarliste over møbler, er det vigtigt at inkludere detaljer som størrelse, materiale og tilstand. Dette giver et klart billede af, hvad der er inkluderet i lejemålet, og gør det nemmere at vurdere eventuelle skader ved fraflytning.

 • Eksempel: Sofa (3-personers, grå stof, 200 cm bred, god stand)
 • Eksempel: Spisebord (træ, 150 cm x 90 cm, lette brugsspor)
 • Tip: Tag billeder af hvert møbel og vedhæft dem til inventarlisten. Dette giver visuel dokumentation af møblernes tilstand ved indflytning.

Elektroniske apparater: Model og funktionalitet

Elektroniske apparater som TV, køleskab og vaskemaskine er ofte dyre at erstatte, så det er vigtigt at have en detaljeret liste over disse genstande. Inkluder oplysninger om mærke, model og funktionalitet.

 • Eksempel: TV (Samsung, 42 tommer, model UE42F5000, fuldt funktionel)
 • Eksempel: Køleskab (Bosch, 300 liter, model KGN33NW30, ingen skader)
 • Tip: Noter eventuelle garantier eller serviceaftaler, der følger med apparaterne. Dette kan være nyttigt, hvis der opstår problemer under lejeperioden.

Køkkenudstyr: Antal og tilstand

Køkkenudstyr kan hurtigt blive slidt, så det er vigtigt at have en præcis liste over, hvad der er inkluderet, og i hvilken tilstand det er. Dette hjælper med at sikre, at alt er på plads ved fraflytning.

 • Eksempel: Tallerkener (12 stk., hvide porcelæn, ingen skår)
 • Eksempel: Glas (12 stk., 6 vinglas, 6 vandglas, ingen revner)
 • Eksempel: Bestik (12 sæt, rustfrit stål, lette brugsspor)
 • Tip: Overvej at inkludere en basisliste over køkkenredskaber som gryder, pander, knive og skærebrætter. Dette gør det nemmere for lejeren at lave mad og kan øge lejlighedens attraktivitet.

Diverse: Gardiner, tæpper og lamper

Diverse genstande som gardiner, tæpper og lamper kan også have stor betydning for lejlighedens udseende og funktionalitet. Inkluder disse i inventarlisten med detaljer om størrelse og tilstand.

 • Eksempel: Gardiner (2 sæt, hvide, 250 cm lange, god stand)
 • Eksempel: Tæpper (1 stk., 200 cm x 300 cm, grå, lette brugsspor)
 • Eksempel: Lamper (3 stk., loftlamper, hvide, fuldt funktionelle)
 • Tip: Tag billeder af disse genstande og vedhæft dem til inventarlisten. Dette hjælper med at dokumentere deres tilstand og placering ved indflytning.

Tips til den gode inventarliste

For at sikre, at din inventarliste er så nyttig som muligt, er her nogle ekstra tips:

 • Detaljeret Beskrivelse: Vær så detaljeret som muligt i dine beskrivelser. Dette gør det nemmere at identificere og vurdere genstandene ved fraflytning.
 • Opdatering: Opdater inventarlisten regelmæssigt, især hvis du udskifter eller tilføjer nye genstande. Dette sikrer, at listen altid er aktuel.
 • Underskrift: Få både dig selv og lejeren til at underskrive inventarlisten ved indflytning. Dette gør den juridisk bindende og kan hjælpe med at undgå tvister senere.
 • Digital Kopi: Opbevar en digital kopi af inventarlisten og billederne. Dette gør det nemt at dele listen med lejeren og opdatere den efter behov.

En detaljeret inventarliste er afgørende for en problemfri udlejning af din møblerede lejlighed. Ved at inkludere specifikationer, tilstand og billeder af alle møbler, elektroniske apparater, køkkenudstyr og diverse genstande, kan du sikre, at både du og din lejer har en klar forståelse af, hvad der følger med lejemålet.

"En detaljeret inventarliste med specifikationer, tilstand og billeder sikrer en problemfri udlejning og beskytter både udlejer og lejer mod tvister."

Dokumentér lejlighedens stand

Før du udlejer din møblerede lejlighed i København, er det afgørende at dokumentere dens stand grundigt. Dette vil være nyttigt, hvis der opstår tvister om skader eller mangler ved lejers fraflytning. Her er nogle konkrete tips og tricks til, hvordan du bedst dokumenterer lejlighedens stand.

Tag detaljerede billeder

Billeder er en af de mest effektive måder at dokumentere lejlighedens stand på. De giver visuel bevis for, hvordan lejligheden så ud ved indflytning, og kan være afgørende i tilfælde af tvister.

 • Rum: Tag billeder af alle rum fra flere vinkler. Sørg for at inkludere både helhedsbilleder og nærbilleder af vigtige detaljer.some text
  • Tip: Brug naturligt lys, hvis det er muligt, for at få klare og tydelige billeder. Undgå skygger og mørke hjørner.
  • Trick: Tag billeder af eventuelle eksisterende skader eller slid, som ridser i gulvet eller pletter på væggene. Dette kan hjælpe med at undgå misforståelser senere.
 • Møbler: Tag billeder af alle møbler, både helhedsbilleder og nærbilleder af eventuelle skader eller slid.some text
  • Tip: Tag billeder af møblernes mærkater eller serienumre, hvis de har nogen. Dette kan hjælpe med at identificere dem senere.
  • Trick: Tag billeder af møblernes placering i rummet. Dette kan hjælpe lejeren med at sætte møblerne tilbage på deres oprindelige plads ved fraflytning.

Få hjælp

For at få den bedste start på din udlejningsrejse anbefaler vi, at du booker en professionel vurdering af din lejlighed. En vurdering kan give dig værdifuld indsigt i, hvad du kan forvente i lejeindtægt, og hvordan du bedst optimerer din bolig for at tiltrække potentielle lejere. Kompetent hjælp kan gøre en stor forskel og sikre, at du får mest muligt ud af din investering.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig med at udleje din møblerede lejlighed på bedst mulig vis.

Lej din lejlighed ud i København. Vi hjælper dig.

Guides og viden til din boligudlejning.